Helena mekkokaava, paperiarkkina

Helena mekkokaava, paperiarkkina
Helena mekkokaava, paperiarkkina Helena mekkokaava, paperiarkkina Helena mekkokaava, paperiarkkina Helena mekkokaava, paperiarkkina Helena mekkokaava, paperiarkkina Helena mekkokaava, paperiarkkina
9,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

HUOM! Helena mekkokaava kuuluu myös Unelmallinen mekko kaavapakettiin. 


Yläosasta hyvin vartalonmyötäisen Helena mekon helma itsessään on kauniin pyöristetyn muotoinen ja sopii mainiosti käytettäväksi myös ilman helman kuminauhaa. Saat ommeltua Helena mekosta erilaisia variaatioita mukana tulevien ohjeiden ja kaavanosien puitteissa. Voit ommella mallin pitkähihaisena, lyhythihaisena sekä 3/4 osa hihaisena, korkealla kauluksella tai avonaisella pääntiellä. Voit ommella lisäksi sivusaumoihin taskut.


Tutustu ompelublogissa: Helppojen sivusaumataskujen ompeluohje


Koon valinta:

Kaava on koossa 32-56. Ennen ompelua tarkista koko vertaamalla omia mittojasi kaavan kokotaulukkoon. Suosittelen lisäksi vertaamaan kaavasta valmiin vaatteen mittoja, johonkin itsellesi sopivaan joustavaan vaatteeseen. Sovituskuvissa 170 cm pituisella mallilla on kokotaulukon mukaisesti käytössä koko 48.


Lopputulos on äkkiä liian ahdas etenkin, jos on valinnut taulukosta omia mittojaan pienemmän koon. Kaava on  etenkin yläosasta kaavoitettu todella vartalonmyötäisiksi eli jos haluat omastasi yhtään väljemmän kannattaa tehdä suuremmalla koolla! Myös napakammasta materiaalista tehtynä on syytä valita suurempaa kokoa sillä kaava on tarkoitettu hyvin joustavalle (n. 8% elastaania) materiaalille.


Kangasmenekki ja muut tarvikkeet:

Kaavoihin tarvittava kankaan menekki on kiinni monesta asiasta. Esimerkiksi 160 cm leveää kangasta, jonka voi leikata kuvion mukaisesti vain yhteen suuntaan tarvitsee koosta riippuen: 


  • Lyhythihaiseen mekkoon 1,1-2,1 m 
  • 3/4 osa hihaiseen 1,1-2,1 m
  • Pitkähihaiseen kauluksella 1,5-2,5 m
  • Lisäksi tarvitset mekon helmaan 2 cm leveää kuminauhaa 60 - 120 cm tai mieleisesi määrä helman kiristämiseksi.


Ohjeet kaavan ostamiseen:

Lisää haluamasi paperiset tuotteet ostoskoriin ja mene kassalle. Voi valita paperikaavojen toimitustavaksi postituksen antamaasi osoitteeseen kirjeenä tai noudon Tampereen Multisillasta. Muista palata maksun jälkeen kauppaan! Heti onnistuneen tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi automaattisena viestinä tilausvahvistuksen.

Paino:
90 g
Arvostelut 0 arvostelua