Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava

Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava
Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava Unelmallinen imetysmekko kaavapaketti, PDF-kaava
14,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

HUOM! Tämä on itse tulostettava PDF-kaava ja toimitetaan sähköisesti. Katso ohjevideo: PDF-kaavan tulostus ja kasaaminen. Unelmalliset imetysmekkokaavat on ostettavissa sekä yksittäin, että edullisemmin pakettina. Tuote sisältää mekkokaavat sekä tavallisena, että imetysluukullisena. 


Unelmallisessa imetysmekko kaavapaketissa on kolme erilaista kaavaa Anita, Anne ja Helena, joista kaikista voit ommella mukana tulevien ohjeiden puitteissa erilaisia variaatiota imetysluukulla tai ilman. Voit ommella mallit pitkähihaisena, lyhythihaisena sekä 3/4 osa hihaisena, korkealla kauluksella tai avonaisella pääntiellä.


Kaikkien mekkojen sivusaumassa voi ommella taskut ja yläosasta vyötärölle asti mekot ovat hyvin vartalonmyötäiset. Anita mekko on helman muodolta kulmikas ja se kannattaa tehdä ennemmin vähän ohuemmasta kankaasta, jolloin helma laskeutuu kauniisti. Anne mekossa on vyötäröllä sauma ja helma on poimutettu kuminauhalla pussimaiseksi. Helena mekko sopii mainiosti käytettäväksi myös ilman kuminauhaa sillä helma itsessään on kauniin pyöristetyn muotoinen.


Tutustu ompelublogissa: Helppojen sivusaumataskujen ompeluohje


Koon valinta:

Kaavat on koossa 32-56. Pientä mitoitusta! Ennen ompelua tarkista koko vertaamalla omia mittojasi kaavojen kokotaulukkoon. Suosittelen lisäksi vertaamaan kaavasta valmiin vaatteen mittoja, johonkin itsellesi sopivaan joustavaan vaatteeseen. Imetysversioissa mekkojen sivusaumaan tulee rinnan kohdalle poimutus, joka antaa tilaa imetysajan suuremmalla kuppikoolle.


Lopputulos on äkkiä liian ahdas etenkin, jos on valinnut taulukosta omia mittojaan pienemmän koon. Kaikki kaavat on etenkin yläosasta kaavoitettu todella vartalonmyötäisiksi eli jos haluat omastasi yhtään väljemmän kannattaa tehdä suuremmalla koolla! Myös napakammasta materiaalista tehtynä on syytä valita suurempaa kokoa sillä kaavat on tarkoitettu hyvin joustavalle (n. 8% elastaania) materiaalille. Sovituskuvissa 170 cm pituisella mallilla on perus kokotaulukon mukaisesti käytössä koko 48 ilman imetysluukkua.


Vinkki: Unelmalliset imetystunikakaavat ovat yläosasta samanlaiset ja näin ollen voit yhdistellä näiden kahden kaavapaketin kaavanosia.


Kangasmenekki ja muut tarvikkeet:

Kaavoihin tarvittava kankaan menekki on kiinni monesta asiasta. Esimerkiksi 160 cm leveää kangasta, jonka voi leikata kuvion mukaisesti vain yhteen suuntaan tarvitsee koosta riippuen: 


  • Lyhyt hihaiseen mekkoon 1,1 - 2,1 m 
  • 3/4 osa hihaiseen 1,1 - 2,1 m 
  • Pitkä hihaiseen kauluksella 1,5 - 2,5 m.
  • Lisäksi tarviset Anne ja Helena mekon helmaan 2 cm leveää kuminauhaa 60 - 120 cm tai mieleisesi määrä helman kiristämiseksi. 
  • Lisäksi tarvitset Anne mekon helman poimuttamiseen framilon joustonauhaa 60-120 cm. 
  • Kaikkiin imetysmalleihin tarvitset lisäksi 1,5 cm leveää kuminauhaa sekä framilon joustonauhaa


Ohjeet PDF-kaavan ostoon ja tulostamiseen:

Lisää haluamasi PDF-tuotteet ostoskoriin ja mene kassalle. Valitse toimitustavaksi maksuton digitaalisten tuotteiden toimitus. Muista palata maksun jälkeen kauppaan! Heti onnistuneen tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi automaattisina viesteinä tilausvahvistuksen sekä tilaamasi PDF kaavat. Mekkokaavojen ladattavassa PDF-kaava tiedostossa on yhteensä 38 sivua ja imetyskaavanosien tiedostossa 28 sivua. Tiedoston avaamiseksi laitteessasi pitää olla erillinen PDF tiedostoja lukeva ohjelma kuten Adobe Reader.


Saat kaavan käyttöön tallentamalla tiedoston koneellesi, avaamalla sen jollakin PDF tiedostoja lukevalla ohjelmalla kuten Adobe Reader ja tulostamalla tiedoston A4 paperille. Huomioi, että tulostusasetusten pitää olla skaalaus 100%/todellinen koko. Tulosta ensimmäiseksi sivu 4 ja tarkista, että siinä oleva tarkistusruutu on oikean kokoinen 5 x 5 cm. Tulostettuasi koko tiedoston oikean kokoisena leikkaa tai taittele papereiden kehykset pois ja asettele paperit sivunumeroiden sekä kaavaviivojen mukaisesti. Teippaa paperit kiinni toisiinsa ja jäljennä haluamasi kaava kaavapaperille.


Tiedoston kaupallinen hyödyntäminen, osittainen tai kokonainen kopioiminen sekä kolmansille osapuolille luovuttaminen on ehdottomasti kielletty. Huomioi, että digitaalisesti toimitettavilla tuotteilla ei ole peruutus- eikä palautusoikeutta. Ongelma tilanteissa tai jos sinulla on jotain kysyttävää voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse kati(at)unelmallinen.fi Autan tarvittaessa mielelläni niin ompelussa kuin kaavojen tulostamisessa!

Arvostelut 0 arvostelua