Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina

Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina
Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen mekko kaavapaketti, paperiarkkina
17,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

Unelmalliset mekko kaavat on ostettavissa sekä yksittäin, että edullisemmin pakettina. Kaikki kaavat on tarkoitettu joustavalle materiaalille kuten trikoo tai joustocollege.


Paketissa on kolme erilaista kaavaa Anita, Anne ja Helena, joista kaikista voit ommella mukana tulevien ohjeiden puitteissa kolme erilaista variaatiota, pitkähihaisen korkealla kauluksella sekä lyhythihaisen ja 3/4 osa hihaisen mekon avonaisella pääntiellä. Kaavat sopivat niin aloittelijoille kuin kauemmin ompelua harrastaneille.


Kaikkien mekkojen sivusaumassa on taskut ja yläosasta vyötärölle asti ne ovat hyvin vartalonmyötäiset. Anita mekko on helman muodolta kulmikas ja se kannattaa tehdä ennemmin vähän ohuemmasta kankaasta, jolloin helma laskeutuu kauniisti. Anne mekossa on vyötäröllä sauma ja helma on poimutettu kuminauhalla pussimaiseksi. Helena mekko sopii mainiosti käytettäväksi myös ilman kuminauhaa sillä helma itsessään on kauniin pyöristetyn muotoinen.


- Blogista löydät näiden mekkokaavojen laajemman esittelyn. Käy kurkkaamassa -


Kaavat on koossa 32-56. Ennen ompelua tarkista koko vertaamalla omia mittojasi kaavojen kokotaulukkoon. Suosittelen lisäksi vertaamaan kaavasta valmiin vaatteen mittoja, johonkin itsellesi sopivaan joustavaan vaatteeseen. Lopputulos on äkkiä liian ahdas etenkin, jos on valinnut taulukosta omia mittojaan pienemmän koon. Mekot on kaavoitettu yläosasta todella vartalonmyötäisiksi eli jos haluaa omastaan yhtään väljemmän kannattaa tehdä suuremmalla koolla. Myös napakammasta materiaalista tehtynä on syytä valita suurempaa kokoa sillä kaavat on tarkoitettu hyvin joustavalle kankaalle. Kaavat on sarjottu sen mukaisesti, että kaikki käyttäjät olisi mittataulukon mukaisia. Jollei näin ole vaatii kaavat tietenkin hieman muokkausta omien mittojen mukaiseksi.


Kaavoihin tarvittava kankaan menekki on kiinni monesta asiasta. Esimerkiksi 160 cm leveää kangasta, jonka voi leikata kuvion mukaisesti vain yhteen suuntaan tarvitsee koosta riippuen: Lyhyt hihaiseen mekkoon 1,1-2,1 m, 3/4 osa hihaiseen 1,1-2,1 m ja pitkä hihaiseen kauluksella 1,5-2,5 m. Mieleisesi kankaan lisäksi Anne ja Helena mekon helmaan tarvitset 2 cm leveää kuminauhaa 60 - 120 cm tai mieleisesi määrä helman kiristämiseksi. Lisäksi tarvitset Annen helman poimuttamiseen framilon joustonauhaa 60-120 cm.


Ostettuasi kaavapaketin toimitetaan se sinulle antamaasi osoitteeseen yhtenä paperiarkkina. Kaava on tarkoitettu yksityiseen käyttöön ja sen jakaminen tai kopiominen on kielletty.


Kaavat on myynnissä myös itse tulostettavana PDF-kaavana. Lisätietoa löydät täältä.

Paino:
170 g
Arvostelut 0 arvostelua