Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina

Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina
Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina Unelmallinen tunika ja mekko kaavapaketti, paperiarkkina
35,80 €
Sisältää alv. 24.00 %

Tämä tarjous kaavapaketti sisältää Unelmallisen suositut tunika ja mekko kaavapaketit paperiarkkeina. Voit ommella kaikista kaavoista useampia erilaista variaatiota mukana tulevien ohjeiden ja kaavanosien puitteissa. Lisäksi kaikki pakettien kaavat on yläosasta samanlaisia, jolloin voit myös yhdistellä niiden kaavanosia. Molempiin käy samat hihat, mekkojen korkea kaulus sopii suoraan tunikoiden avonaiselle pääntielle ja tunikoiden pienemmän huppupääntien voi kopioida suoraan myös mekkoihin, jolloin kaikista mekoista saa kauluksen sijaan hupullisia.


Tunika kaavapaketti:

Tunika kaavapaketissa on kolme erilaista kaavaa Amanda, Josefiina ja Eila, joista jokaisesta voit tehdä variaation avonaisella pääntiellä tai kietaisuhupulla, t-paita, 3/4 osa ja resorillisena pitkähihaisena sekä mahdollisuus taskuihin. Amanda tunika on kokonaisuudessaan hyvin vartalonmyötäinen ja helmasta resorilla hieman pussittavaksi kiristetty. Josefiina tunika on yläosasta hyvin vartalonmyötäinen ja helmasta leveämpi, kuminauhalla pussimaiseksi kiristetty. Rinnan alla on leikkaus ja etuhelmassa todella suuret taskut. Eila tunika on yläosasta hyvin vartalonmyötäinen ja helmasta leveämpi, kuminauhalla pussimaiseksi kiristetty.


Mekko kaavapaketti:

Mekko kaavapaketissa on kolme erilaista kaavaa Anita, Anne ja Helena, joista jokaisesta voit tehdä variaation avonaisella pääntiellä tai korkealla kaulukselle, t-paita, 3/4 osa ja pitkähihaisena sekä sivusaumaan tulevilla taskuilla. Anita mekko on helman muodolta kulmikas ja se kannattaa tehdä ennemmin vähän ohuemmasta kankaasta, jolloin helma laskeutuu kauniisti. Anne mekossa on vyötäröllä sauma ja helma on poimutettu kuminauhalla pussimaiseksi. Helena mekko sopii mainiosti käytettäväksi myös ilman kuminauhaa sillä helma itsessään on kauniin pyöristetyn muotoinen.


Koon valinta:

Kaikki kaavat on arkeilla koossa 32-56. Ennen ompelua tarkista koko vertaamalla omia mittojasi kaavojen kokotaulukkoon. Suosittelen lisäksi vertaamaan kaavasta valmiin vaatteen mittoja, johonkin itsellesi sopivaan joustavaan vaatteeseen. Lopputulos on äkkiä liian ahdas etenkin, jos on valinnut taulukosta omia mittojaan pienemmän koon. Kaavat on hieman pientä mitoitusta ja  etenkin yläosasta kaavoitettu todella vartalonmyötäisiksi eli jos haluat omastasi yhtään väljemmän kannattaa tehdä suuremmalla koolla! Myös napakammasta materiaalista tehtynä on syytä valita suurempaa kokoa sillä kaavat on tarkoitettu hyvin joustavalle (n. 8% elastaania) kankaalle.


Kangasmenekki:

Kaavoihin tarvittava kankaan menekki on kiinni monesta asiasta. Esimerkiksi 160 cm leveää kangasta, jonka voi leikata kuvion mukaisesti vain yhteen suuntaan tarvitsee koosta riippuen: 

  • Lyhyt hihaiseen mekkoon 1,1-2,1 m 
  • 3/4 osa hihaiseen mekkoon 1,1-2,1 m 
  • Pitkä hihaiseen mekkoon kauluksella 1,5-2,5 m. 


  • Lyhyt hihaiseen Eila tunikaan 1,3 - 2 m, 3/4 osa hihaiseen 1,5 - 2 m ja huppariin 1,8 - 2,4 m. 
  • Lyhyt hihaiseen Josefiina tunikaan 1,4 - 2 m, 3/4 osa hihaiseen 1,5 - 2 m ja huppariin 2,2 - 2,8 m. 
  • Lyhyt hihaiseen Amanda tunikaan 0,8 - 1,2 m, 3/4 osa hihaiseen 1 - 1,40 m ja huppariiin 1,6 - 2,1 m. Lisäksi tunika mallien hihoihin 25 cm resoria, kaksi sirkkarengasta, nyöriä 90 - 100 cm tai mieleisesi määrä huppuun, kaksi nyörinpäätä ja palan tukikangasta. Kaikkiin Amanda tunikoihin tarvitsee myös helmaan resoria, vaatteen koosta ja putkella olevan resorin leveydestä riippuen 25 - 45 cm. Eilan ja Josefiinan helmaan tarvitset 2 cm leveää kuminauhaa 90 - 140 cm tai mieleisesi määrä helman kiristämiseksi.


Mieleisesi kankaan lisäksi Anne ja Helena mekon helmaan tarvitset 2 cm leveää kuminauhaa 60 - 120 cm tai mieleisesi määrä helman kiristämiseksi. Lisäksi tarvitset Annen helman poimuttamiseen framilon joustonauhaa 60-120 cm. Tunika malleihin tarvitse kankaan lisäksi hihoihin 25 cm resoria, kaksi sirkkarengasta, nyöriä 90 - 100 cm tai mieleisesi määrä huppuun, kaksi nyörinpäätä ja palan tukikangasta. Kaikkiin Amanda tunikoihin tarvitsee myös helmaan resoria, vaatteen koosta ja putkella olevan resorin leveydestä riippuen 25 - 45 cm. Eilan ja Josefiinan helmaan tarvitset 2 cm leveää kuminauhaa 90 - 140 cm tai mieleisesi määrä helman kiristämiseksi.


Ohjeet kaavan ostamiseen:

Lisää haluamasi paperiset tuotteet ostoskoriin ja mene kassalle. Voi valita paperikaavojen toimitustavaksi postituksen antamaasi osoitteeseen kirjeenä tai noudon Tampereen Multisillasta. Muista palata maksun jälkeen kauppaan! Heti onnistuneen tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi automaattisena viestinä tilausvahvistuksen.

Paino:
286 g
Arvostelut 0 arvostelua